Hela veckan har jag varit sur, tvär, bitter. En inställd middag var startskottet för min plan. Jag bokade inte av hotellrummet som jag hade bokat för middagen, jag tänkte att jag åker dit och sätter mig på det där rummet och funderar på vad som egentligen får mig att må så här.

När jag på fredagen sjönk ner i soffan insåg jag att en natt inte skulle räcka. Så planen blev att till hösten ska jag boka en långhelg, ta ledigt och åka redan på torsdagen. Verkligen låsa in mig, försvinna, stänga av så mycket jag kan, vara analog. Men detta dygn skulle vara en försmak.

Men något hade hänt när jag vaknade, jag var inte sur och bitter, jag såg med tillförsikt på livet och inom mig var det lugnt. Tankarna som rusat i mig var lugna. Kanske var det vinet i gårkväll, kanske var det de där extra timmarnas sömn. Eller så var det tanken att åka iväg, resa, som hade gjort det. Vilket som spelar ingen roll, problemet var väl mest att en liten del av mig kände sig lurad.

Men jag tog tåget ner, lätt packning, bara det nödvändigaste. Rulltrqpporna upp och därefter på färjan öv sundet. When in rome. En liten tur i Helsingør, där köpte jag bara det nödvändigaste, 4 Grøn Tuborg, en flaska gin och en flaska whiskey.

När jag gick av i Helsingborg igen gick jag genom stan för att köpa mig en skjorta innan jag gick till hotellet och checkade in.

Klockan 15.00 slog rumsdörren igen bakom mig. Bord bokat i restaurangen 19.30, planen var vila, dusch, rakning och ett par öl innan dess. Men när den där dörren slog igen bakom mig så var det som att dammet som lagt sig inom mig virvlade upp igen. Plöstligt satt jag bara där på sängen, gardinerna fördragna och fönstret på glänt. Där ute hördes ljudet av lördagslediga människor som skrattade på uteserveringarna. Så långt från mig man kubde komma.

Jag tömde minibaren och ställde in mina öl istället, drog av mig kläderna och gick in i duschen. Det varma vattnet kom med högt tryck mot mig, som en form av massage. Jag stod där länge under strålarna innan jag vred av vattnet och torkade mig. Jag gick ut i rummet och drog igång Skebokvarnsv. 209 på telefonen och gick sedan tillbaka och rakade mig.

Klockan börjar närma sig fem nu, uteserveringarna har ökat trycket på musiken, jag ska lägga mig en stund. Får se vad det leder till.

Annonser